Welke soorten condooms zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten condooms waarvoor je kunt kiezen. Sommigen vinden dit niet belangrijk, en kiezen gewoon voor normale condooms. Voor anderen zijn de verschillende soorten condooms echter wel interessant, bijvoorbeeld omdat bepaalde soorten condooms ook specifieke voordelen hebben. Aangezien velen niet echt afweten van verschillende soorten condooms, lees je daar nu meer over!

Soorten condooms

Hoewel er over de hele wereld vast vele andere soorten zijn, zie je hieronder een lijst met bekende soorten condooms en een korte beschrijving per soort:

  • Smaak condooms: Dit zijn condooms die een smaakje hebben. Leuk voor de beleving en voor sommigen fijn bij orale seks. 
  • Dunne condooms: Wanneer een normaal condoom niet helemaal lekker zit, of je wilt meer voelen, is het mogelijk om voor dunne condooms te kiezen. Deze zijn net zo veilig als normale condooms, zolang je voor een goed merk kiest.
  • Kleine condooms: Als een normaal condoom te ruim zit, is het een goed idee om voor een kleiner condoom te kiezen.
  • Grote condooms: Naast kleine condooms zijn er ook condooms die wat groter zijn dan normale condooms.
  • Latexvrije condooms: De meeste condooms zijn met latex gemaakt. Indien je klachten ervaart vanwege latex, omdat je een latex allergie hebt, zijn latexvrije condooms geschikt. 
  • Fun condooms: Op zoek naar variatie? Fun condooms zijn bijvoorbeeld glow in the dark condooms of condooms met ribbels, maar ook condooms voor het uitstellen van ejaculeren of condooms met smaak. Leuk voor de variatie! Daarnaast hebben sommige soorten fun condooms specifieke voordelen.
  • Vrouwencondooms: Dit zijn condooms die inwendig worden ingebracht bij de vrouw. Een vrouwencondoom is een anticonceptiemiddel en staat (als alternatief) tegenover mannen condooms.

Meer informatie over condooms?

In dit artikel zijn soorten condooms besproken. Er valt veel over condooms te lezen, zoals het online bestellen van condooms en informatie over condoom maten. 

Meer over condooms lezen? Alle informatie over (het bestellen van) condooms vind je op www.condoom.nu