Wilt u thuis een soa test doen?

Op een middag staat de moeder van mijn dochter haar vriendin bij mij op de stoep en vraagt of ik even tijd heb. Heb haar binnen gelaten en ben gelijk een pot thee gaan zetten. We komen wel vaker bij elkaar over de vloer en doordat onze dochters bevriend zijn, is er tussen ons ook een vriendschap ontstaan. Ik zocht er dus ook niks achter dat ze onverwacht op de stoep stond. Echter toen ik met de theepot in de hand de woonkamer binnen kwam zag ik aan haar hele houding en gezichtsuitdrukking dat er iets niet in orde was. Toen ik eenmaal zat zei ze zonder verdere inleiding, dat ze vermoedde dat haar dochter intieme omgang had met een jongen. Heel erg verbaasd was ik niet, onze dochters zijn vijftien en ook al vinden wij dat veel te jong om al intiem met iemand te zijn, de jeugd denkt daar echt anders over. Toen ze de naam van de jongen in kwestie liet vallen gingen er bij mij gelijk alarmbellen af en ik zag aan haar dat dit bij ook het geval was. We weten allebei dat deze jongen niet heel erg serieus met voorbehoedsmiddelen omgaat, dit weten we omdat mijn nichtje door deze gast een soa opgelopen heeft. Mijn eerste reactie was dan ook dat ze haar dochter een soa test moest laten doen. Zelf wilde ze ook dat haar dochter een soa test laat doen maar dochterlief vindt dat te gênant. Ze vroeg aan mij of ik wist hoe ze de soa test bij mijn nichtje hadden laten doen. Ben daar zelf bij betrokken geweest en ook mijn nichtje schaamde zich om een soa test te moeten doen. We zijn toen samen gaan zoeken naar een site waar we eventueel anoniem een soa test konden laten uitvoeren. We vonden de site soazelftester.nl. Bij deze site kan je een soa test doen en op die manier blijft het redelijk anoniem. Via deze site wilde ze haar dochter een soa test laten doen. Enorm fijn dat deze site er is, het maakt de stap om een test te laten doen aanzienlijk kleiner.

Dit is de site u moet zijn als u of iemand in uw omgeving een soa test wil laten doen

Een soa test blijft een precair onderwerp, ook al zou dat niet moeten. De meesten hebben er moeite mee en proberen dan ook alles zo anoniem mogelijk te regelen. Deze site is een enorme hulp daarbij en maakt het voor de meeste mensen een stuk eenvoudiger om de stap te zetten. Een site die erger kan voorkomen.

Wilt u actie ondernemen?

Dankzij de site soazelftester.nl, was het voor mijn nichtje een minder dramatische stap om een test te laten doen. Wij vinden het bestaan van deze site dan ook erg belangrijk omdat:

  • De site erg informatief is.
  • De site het makkelijker maakt om de stap tot testen te zetten.
  • Je uiterst vriendelijk en zonder vooroordeel te woord wordt gestaan.

Indien nodig, maak dan alsjeblieft gebruik van deze site en voorkom dat het erger wordt dan het al is.